top of page

Ons  
verhaal

Waarom we doen wat we doen

Samen verlangen we naar een plek waar we in harmonie leven met onszelf en alles om ons heen: mens, dier en natuur. Vanuit vrijheid verbonden.

 

Dit doen we door natuurhuisjes te bouwen van lokale materialen, zoals: zand, hout en stro. Ook doen we dit door hoogwaardige natuur te realiseren en meer gezamenlijk de handen ineen te slaan.

 

Wonen op een gezamenlijk erf met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gezamenlijke energievoorziening, waterbron, waterkringloop, voedseltuin en een buurtplek voor bewoners & de buurt. Een plek om bijvoorbeeld heerlijk te eten uit de moestuin.

Het grotere plaatje

De Zevenbergjes vormt een van de schakels om meer rustgebieden voor wild te realiseren en natuur & landschap weer met elkaar te verbinden. Dit doen we via ecologische verbindingszones waardoor dieren meer variatie in het leefgebied hebben en het landschap weer in balans kan komen.

 

Na het realiseren van de Zevenbergjes, willen we dit concept doorvertalen naar diverse andere plekken in het Veenhuizerveld die belangrijk zijn in de verbinding met de Gelderse Vallei, de Utrechtse Heuvelrug en de Oostvaardersplassen.

groene vallei.png

Kortom: ruimte voor boer, burger en natuur door realisatie van nieuwe natuur, regeneratieve landbouw en bouw van natuurhuisjes die opgaan in het landschap en energieneutraal gebouwd zijn.

Jeroen en Fem

Bewoner & projectleider Zevenbergjes

Jeroen & Fem verlangen samen weer naar een plek die in lijn staat met wie we werkelijk zijn. Terug naar onze natuur. Terug naar onze natuurlijke manier van leven en terug naar onze ware natuur, wie we ècht zijn. 

Jeroen is dagelijks op de plek te vinden en houdt ervan om dit tot realiteit te brengen en in goede banen te leiden.

 

Fem is beginnend energetisch therapeut en helpt mensen naar hun soullife, terwijl ze tegelijkertijd ook dagelijks op de plek te vinden is.

WhatsApp Image 2024-01-29 at 21.15.02.jpeg

Diederick Huizinga

Buurman

Diederick Huizinga is de kartrekker van het project. Hij is eigenaar van 50 ha bos aangrenzend aan de noordwestzijde van het terrein en houdt hij zich dagelijks bezig met het verhogen van de biodiversiteit in zijn eigen bos en om natuur & ecologische verbindingszones te herstellen.

1550520710454.jpeg
bottom of page