top of page
In het landschap 3 .jpg

Wonen

Bouw van kleine natuurhuisjes

Wonen in harmonie met de natuur

De kleine woningen worden natuurinclusief gebouwd. De bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk van lokale afkomst en biobased. Ook vinden we het belangrijk dat de woningen energieneutraal zijn en meerdere generaties meegaan. ​
 

Natuurinclusief wonen

Natuurinclusief bouwen betekent dat er ruimte voor biodiversiteit wordt gecreëerd op, aan of in het gebouw of de omgeving, zodat er meer diverse planten- en diersoorten kunnen leven. De aardehuizen in Olst geven een goed beeld van hoe dat eruit zou kunnen zien (zie foto hieronder).

Biobased

De plek waar een woning gebouwd wordt, bepaald ook met welke materialen de woning gebouwd wordt. De Veluwe is bijvoorbeeld een gebied waar veel hout aanwezig is om verschillende kleine houtskeletbouw woningen mee te realiseren. Ook zijn er veel weilanden in het gebied aanwezig, waardoor we met betrekking tot isolatie denken aan strobouw.

Energieneutraal

De natuurwoningen worden energieneutraal gebouwd. Dit betekent dat de woningen over een jaar gezien, geen energie van buitenaf nodig hebben die afkomstig is van fossiele of nucleaire brandstoffen.

123.png
345.png
bottom of page